onsdag 24. september 2008

Bildeoppgave

Dette er et bilde som viser forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn. I forgrunnen ser vi en båt med to personer ute på vannet. I mellomgrunnen ser vi et "landskap", og i bakgrunnen ser vi en solnedgang. Bildet er totalt, og vi ser det gyldne snitt. det er klare proposjoner og oppdelningen av bildet er balansert og harmonosk. Fargene er mørke, da det er mørkt, samtidig som lyset fra solen trekker oppmerksomhet til båten, dybden i bildet, og landskapet. Disse fargene skaper varme i bildet. Det er et asymetrisk bilde. Det er tatt med normalperspektiv.


FROSKEPERSPEKTIV:
Her ser vi at det er froskeperspektiv, etersom vi ser nedenfra. Vi ser opp på mannen, dette perspektivet fører ofte til at man "ser opp til" motivet. Det brukes gjerne til å skille mellom rang; en diktator, president, leder eller lignende. Det skaper et bilde av at motiver er høyere oppsatt/ mer betydning eller har et overtak.



FUGLEPERSPEKTIV:




Her ser vi et fugleperspektiv. Dette perspektivet brukes gjerne omvendt av froskeperspektivet; vi ser ned på noe. det kan brukes for å understreke klasseforskjeller, en leder, diktator, president eller lignendes makt ovenfor en folkegruppe eller enkeltpersonen. Symboliserer gjerne overtak.

KALDE /VARME FARGER:


Dette er et bilde med både varme og kalde farger. Den hvite, blå, svartte og brune fargen blir i denne sammenhengen kalde. Solen i midten av bildet es sol. Denne solen skaper varme i bildet, den gule fargen. Det blir her en kontrast mellom det varme og det kalde. Uten solen villde blidet blitt kaldt og grått. Varme og kalde farger er et godt virkemiddel for å fremheve, eller nedtone et motiv, hendelse eller lignende.

















Ingen kommentarer: